Põhjus, miks seltskonnadaam Anu Saagim rasedusest rääkida ei taha, on ebausk. Sellist kaunist sündmust ei taha ta kuidagi ära sõnada. “Lihtsalt ei julge,” jääb Saagim napisõnaliseks, kuigi SL Õhtulehe sünnipäevapeo õhtujuhi uhke punane kleit tema paisuvat keskkohta varjata ei suuda.

“Inimesele peab jääma piisavalt palju vaba ja vallatut noorust, pidusid,” arvab Saagim, kes sünnitas poja Robini neli aastat tagasi, 36aastaselt. “Sain siis oma esimese lapse. Minu ema sai 36aastaselt juba teise lapse,” mõtiskleb ta ning lisab, et tema elus ei oleks varem lapsele ehk kohta olnudki.

“Minu elu on olnud piisavalt segane ja last nooremana saada oleks olnud peaaegu võimatu,” arvab Saagim. Peale Ristomatti Ratia, 61, on ta olnud ka Carl Danhammeri abikaasa.

“Väike laps hoiab naise kauem kaunimana,” loodab seltskonnadaam. “See mõjub nagu noorenduskuur,” naerab Anu Saagim ja on titeootusest rääkides tagasihoidlik, ent silmanähtavalt õnnelik.

Miks pole Anu Saagim oma rasedusest avalikult rääkinud? “Sellepärast, et paljud võtavad lapseootel naist, nagu tal oleks midagi viga. Saan aru naistest, kes oma tööandjale rasedusest ei räägi ja peatset lapsesaamist seni varjavad, kuni see vähegi võimalik,” ütleb ta. “Rase naine on täiesti tavaline nähtus,” toonitab Anu.

Mida abikaasa Ristomatti Ratia Anu rasedusest arvab? “Mida tal ikka arvata,” naerab Anu kelmikalt. Kas ta teab? “Ma ei ütle mitte midagi,” on Anu veelgi saladuslikum. “No ma arvan, et ta ikka teab,” lisab ta pärast väikest pausi.