Naisele kuulunud telefon Nokia 3310 kukkus veidi enne plahvatust maha ja lakkas töötamast. Pärast seda pani ta mobiiltelefoni laadima, kuid aku ei võtnud voolu vastu, kirjutas Postimees Online viitega ajalehele Helsingin Sanomat.

Naine katkestas laadimise ja eemaldas telefoni vooluvõrgust, seejärel hakkas aku kuumenema ning lõpuks plahvatas naise käte vahel.

Mobiiltelefonide akud on maailmas plahvatanud ka varem, Nokia kommunikatsioonijuht Lauri Kivineni sõnul pole aga midagi sarnast juhtunud Soomes.

Kivineni sõnul on Nokia ekspertide varasematest uuringutes selgunud, et seni plahvatanud akud pole valmistatud ei Nokia ega ka firma allhankijate poolt.

Kolmapäeval Lahtis juhtunud plahvatust ei soovinud Kivinen kommenteerida, kuna firmal polnud infot plahvatanud aku ja sündmuste täpse kulgemise kohta.

Lauri Kivineni selgitusel on piraatakud valmistatud odavamatest komponentidest, mis ei pea vastu ebatavalistest situatsioonides sama hästi kui kallimad komponendid. Nokia on ka varem hoiatanud tarbijaid tundmatu tootja valmistatud akude eest.

Alles mõni nädal tagasi teatas firma, et sügisel Hollandis plahvatanud mobiiltelefoni aku polnud originaaltoode.