Igal neljapäeval enne lihavõttepüha jagab Briti monarh Worcesteri katedraalis pensionäridele, kes on andnud oma panuse kirikusse ja selle kogukonda, sümboolset nn suure neljapäeva raha ehk hõbemünte. Tseremoonia pärineb 4. sajandist ja sellega mälestatakse Jeesust.

Sel aastal pidanuks kuningas Charles jagama laiali münte 75 eakale mehele-naisele, kokku 150 münti. Jumalateenistusel osales tema asemel aga hoopis kuninganna Camilla.

28. märtsil avaldatud videos sõnas kuningas kahetsusega, et peab jumalateenistusel osalemise vahele jätma. Kuigi kuningas on enda vähihaigusest avalikult rääkinud, siis selles kõnes ta enda haigust ei maininud. Ka printsess Kate’i vähidiagnoos jäi puutumata, küll aga leidus kuninga kõnes viiteid haigustest tingitud keerulistele aegadele, kui ta lausus: „Meil on palju kasu nendest, kes ulatavad meile abikäe rasketel aegadel.“

Kuningas lisas kõnes, et hõbemündid saavad tänavu jagatud inimestele, kes on näidanud välja erakordset lahkust ning kes on „andnud nii suure osa oma elust teiste teenimiseks“.

Kuningas Charlesi vähidiagnoosist teatas Briti kuningakoda 5. veebruaril. Camilla on sellest ajast saati Charlesi kuninglikes kohustustes jõudsalt aidanud ning märtsi alguses vajas kuninganna seetõttu isegi puhkust, kuna töökoormus olevat intensiivne ja kuninganna oli läbipõlemise äärel.

Printsess Kate’i vähidiagnoos tuli avalikkuse ette nädal tagasi, 22. märtsil, kui printsess enda salvestatud video sotsiaalmeediasse postitas.