Kirjanik Pamela Maran avaldas südamliku ja kiusamise vastu võitleva video eile oma Facebooki kontol. Tõuke sooja ja vapra sõnumiga video loomiseks sai ta elust enesest, kui tema 12-aastane tütar Arabella oli sattunud klassikaaslaste kiusamise alla. „Tema uue kooli klassikaaslased leidsid video, kus ta kuueselt luuletust loeb, ning lasid selle klassi peale ringlema, sajatustega, kui kole ja nõme ta seal välja paistis. Üks noorhärra solvas teda päeva lõpus garderoobis ja lõi talle vastu pead,“ kirjeldas kirjanik oma tütart puudutanud vahejuhtumit.

Pere andis info kiusamise kohta edasi kooli juhtkonnale ja teatati ka KiVa (kiusamisvaba kool) programmi. Asi läks aga hullemaks ja Arabella vastu oli nüüd terve klass, kuna kiusajate sõnul olid nad tüdruku tõttu nüüd pahandustesse sattunud. „Süda tõmbus viis numbrit koomale,“ kommenteeris Pamela oma emotsioone pärast sellist sündmuste arengut.

Kuna ta tahtis, et tütar teaks, et maailm ei ole kurjust täis ja headus saab troonile pöördus nii tema kui ka muusikust abikaasa Mihkel Mälgand oma sõpruskonna poole ja palus, et nad ühe väikese videotervituse lapsele saadaksid. „Et ta näeks, et ta pole ka väljaspool kodu üksi. Et need, keda ta kaugustes imetleb, toetavad teda ega pea kiusamist õigeks. Et me ei toida kiusuenergiat, vaid armastust ja kokkuhoidmist,“ tõi kirjanik välja.

Tagasihoidlikule palvele järgnes armastuse laviin ja videoid tuli eeldatust kordades rohkem. Pamela sõnul olid paljud uurinud, kas lisaks videole on midagi veel võimalik teha ning pere sai palju toetust ja kaasamõtlemist. „Armastus võidab!“ võttis ta teema kokku.

Facebookis avaldatud liigutavas videos võtavad sõna mitmed suure südamega eestlased, kes seisavad kiusamise vastu ja toetavad Arabellat. Armsa sõnumiga on videos esindatud näiteks Hendrik Sal-Saller, Marten Kuningas, Mihkel Raud, Mari Jürjens, Jaan Pehk, Eeva Talsi, Monika Tuvi, Birgit Sarrap, Mart Juur, Sandra Sillamaa, Stig Rästa, Tõnis Mägi, Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Märt Avandi, Koit Toome, Maarja-Liis Ilus, Merilin Mälk ning veel kümned ja kümned tuntud eestlased, kes annavad edasi ühist sõnumit: kiusamine ei ole okei!

„Toetan sind alati ja pea vastu!“, „Ma olen sinu poolt!“ ja „Ma soovin sulle hästi palju jõudu, jaksu ja armastust!“ on vaid mõned liigutavad laused, mis videos samuti kõlavad.

Ligi 15 tunniga on video saanud üle 5000 meeldimise, seda on jagatud ligi 4800 korda. Facebooki andmetel on videot vaadatud ligi 150 tuhat korda.

Jaga
Kommentaarid