„Viis aastat on päris tubli saavutus ühe sellise projekti kohta, mis sai loodud väga pikki plaane tegemata ning mida on veetud suures osas vabatahtlike poolt ning lihtsalt fanatismist,” ütleb Kinobussi projektijuht Mikk Rand.

Rand lisab, et ega kohati isegi usu, et nii kaugele jõutud on, kuid märgid näitavad üha enam, et algselt kolmeks aastaks planeeritud eesti filmi tutvustavast suveprojektist on saanud midagi enamat ning Kinobussil on tegevust aastaringselt, on kirjas Delfile saadetud teates.

Kinobussi peamiseks projektiks, millega rahva seas tuntud ollakse, on siiski suvetuur, mille käigus peatutakse kahe nädala jooksul korra kõigis maakondades. Igal pool näidatakse kümneid filme ning avatud on töötuba, kus huvilised saavad ise filmitegemist proovida.

Statistika järgi on nelja tegevusaasta jooksul Kinobussi suvetuuri külastatavus peaaegu kahekordistunud. Kui algusaastal nägid Kinobussi kaudu filme vaid suvetuuri külastajad ehk 7500 inimest, siis möödunud aasta vaatajate arv oli kokku ligi 29 000, neist suvetuuri külastas 13 500 inimest.

Äsja lõplikult paika saanud tänavune tuurikava on selline:

29. juuli — Narva-Jõesuu, Ida-Virumaa

30. juuli — Tamsalu, Lääne-Virumaa

31. juuli — Audru, Pärnumaa

1. august — Salme, Saaremaa

2. august — Kärdla, Hiiumaa

3. august — Taebla, Läänemaa

4. august — Velise, Raplamaa

5. august — Kautla, Harjumaa

6. august — Koeru, Järvamaa

7. august — Puhja, Tartumaa

8. august — Lüllemäe, Valgamaa

9. august — Sõmerpalu, Võrumaa

10. august — Orava, Põlvamaa

11. august — Mustla, Viljandimaa

12. august — Palamuse, Jõgevamaa

Lähiajal kinnistub ka tuuri lõplik filmiprogramm ning kindlasti jagub juubeliüllatusi kõigi peatuspaikade publikule.