Uus peatoimetaja kohusetäitja, tuntud räppari Genka vähetuntud vend Roobert tsenseeris filmi „Jan Uuspõld läheb Tartusse” tegijate tehtud lauamängu.

Aktuaalsest huumorist pungil täringumängust käis peaotoimetaja k.t. nüridate küünekääride ja punase vildikaga jõhkralt üle. Tsenseerituks osutusid naljad Eino Baskini laibast, Lennart Mere vaimust ja ansamblist Terminaator. Häbematuse tipp saabus, kui Rooberti tönts ent töökas sõrm näpsas ära elegantse lauamängu peategelase — Liis Lassi.

Kõigepealt kadusid spetsiaalselt Marko Pomerantsilt tellitud pomeriimid „Liis Lass Liis Lass Vaese Mehe Carmen Kass” ja „Carmen Kass Carmen Kass Rikka Mehe Liis Lass.” Kusjuures Pomerantsile pidime ikka maksma 500 krooni.

Edasi võeti maha aga kogu mäng. Roobert väitis, et mäng on kole. Ise sa oled kole, Roobert! „Ületatud on kõik piirid! Me teadsime, et ajakirjal FHM puudub igasugune arusaam eetikast, aga et nad end ka esteetikapiibliks peavad?! See on juhtum, mida peab arutama Avaliku Sõna Nõukogu (ASN),” on „Jan Uuspõld läheb Tartusse” tegijad nördinud.

Filmi meeskond otsustas skandaalse mängu siiski avaldada. All olevale lingile klõpsates saate selle välja printida ja mängima hakata.

Anonüümseks jääda soovinud FHMi moetoimetaja väitis, et Rooberti tsensuuri põhjuseks on see, et ta peab Liis Lassi enda sõbraks. Filmi tegijad aga kahtlustavad, et põhjuseks on Rooberti argus. Roobert — sa ei ole midagi muud kui Liis Lassi karvane nabarõngas!