Kristiina Kasemets ütles, et maailmarekord tehti nädalase laagri viimase päeva viimasel hüppel. “Täitsa uskumatu lugu, sest selleks hetkeks ei uskunud meist enam keegi, et rekord tuleb.”

Maailmarekordi sooritanud hüppajaid nimetatakse ühiselt Z-Team’iks. Peakorraldaja ameeriklane Guy Wright (11000+ hüpet) on rekordiüritusi korraldanud juba viis aastat. 2003 tehti rekord 120 liikmega, 2004 ületati see 121ga. Vahepealsed aastad uusi rekordeid ei toonud. Selle aasta esialgne plaan oli moodustada 200 langevarjuriga kaks kujundit. Päris plaanipäraselt siiski ei läinud, ühenädalase rekordiürituse alguses oli olemas 8 lennukit (Twin Otter) ja u 170 kvalifitseeritud hüppajat. Nädala jooksul võeti kujundist maha hulk langevarjureid, kes oma positsiooni täitmisega hakkama ei saanud, ja järele jäi lõpuks 139.

Hüpati 6 km pealt, 4-6 km vahel oli lennukis hapnik. Igal kaheksast lennukist oli oma kapten, kes kutsus endale kokku lennukitäie hüppajaid.

Rekordiüritusele pääses ainult kutsetega. Eestlased kutsus rekordisse osalema ühe tiimi kapten, soomlane Markku Teivainen, kes kaks aastat tagasi juhendas Eestis suurima vabalangemises sooritatud kujundi moodustamist (http://www.skydive.ee/?op=news&id=78).

Rekordis osalenud eestlased, Kristiina Kasemets ja Priit Võsu, on Eesti kujundhüppe võistkonna Tumbleweeds liikmed, mis osales eelmisel suvel esmakordselt ka maailmameistri võistlustel. Kristiinal on hüppeid 800+ ja Priidul üle 600. Sportlaste rekordiüritusel osalemist toetas Estonian Air.

Eesti langevarjurid on maailmarekordites osalenud ka varem. 2006. aasta juulis olid Eesti Langevarjuklubi liikmed Maie Kütt ja Toomas Talts tiibkostüümides lendamise maailmarekordis. Saabuval suvel plaanitakse tookordse 69 inimesega sooritatud rekordi ületamist, eestlased osalevad ka seekord.