Ratastooli aheldatud Jan Grzebski, kellel pärast 1988. aastal juhtunud õnnetust oli arstide arvates ainult kaks või kolm aastat elada jäänud, peab enda ellujäämist tema eest hoolitsenud abikaasa Gertruda teeneks, vahendas ETV24 Reutersit.

“19 aasta vältel tegi proua Grzebska kogenud intensiivhooldajate meeskonna tööd, muutes iga tunni järel oma koomas oleva abikaasa asendit, et ära hoida lamatistest põhjustatud haigusi,” rääkis doktor Boguslaw Poniatowski.

“Kui ma koomasse sattusin oli poodides saada ainult teed ja äädikat, liha oli kaardisüsteemi alusel ja kõikjal olid tohutud bensiinijärjekorrad,” rääkis Grzebski uudistekanalile TVN24. “Nüüd näen ma tänavatel mobiiltelefonidega inimesi ja poodides on nii palju kaupa, et see paneb mul pea ringi käima.”

Koomast ärgates sai Grzebski teada, et kõik tema neli last on abielus ning tal on 11 lapselast. Ta ütles, et mäletab ähmaselt perekondlikke koosviibimisi, kuhu ta koomasoleku ajal haiglast toodi ning millel tema naine ja lapsed püüdsid temaga suhelda.