Ernie Chambers esitas hagi jumala vastu Nebraska Douglase maakonna ringkonnakohtusse. „Mõned võivad pidada hagi alusetuks, kuid kui nad selle läbi loevad, siis nad näevad, et ma tõstsin üles väga tõsise küsimuse,” kinnitab Chambers.

Nebraska ringkonnakohtusse esitatud kaebuses öeldakse, et jumal koos oma järgijatega „on teinud ning teeb jätkuvalt terroristlike ähvardustega loendamatutele inimestele tõsist kahju”. Jumala ajalugu arvesse võttes on need kaebused usutavad, öeldakse Chambersi hagis.

Senaator Chambers süüdistab jumalat „hirmuäratavates üleujutustes, jõletutes maavärinates, hirmsates orkaanides, kohutavates tornaadodes, julmades näljahädades, hävitavates põudades, genotsiidiga sõdades, sünnidefektides ning muus säärases,” vahendavad ketv.com, foxnews.com ja factnews.ru.

Kuid senaatori arvates ei läkita jumal mitte ainult stiihilisi õnnetusi. Tal lasub ka vastutus „masside hävitamise, purustuste ning miljonite maa elanike hirmutamise eest”.

Chambers, kes esindab Nebraskat 1970. aastast alates, palus Douglase maakonna ringkonnakohtult kokkuvõtvat otsust või määrata võimalikult kiiresti ülekuulamise kuupäev, „kui kohus arvab, et selline ülekuulamine ei ole nurjumisele määratud”.

Senaator Chambers ignoreerib regulaarselt seadusandliku kogu istungite eel toimuvaid palvusi ning teeb sagedasti kriitikate kristlaste arvel.

Nüüd nõuab ta, et kohus keelustaks määramata ajaks Kõigekõrgema tegevuse, kes saadab senaatori ning tema elektoraadi kohale terroristlikke ähvardusi. Kuidas saaks see jõustuda, on ebaselge, kuna tavapäraselt peetakse jumalat kõikvõimsaks.

Chambersi sõnul otsustas ta pöörduda kohtusse kaebusega jumala aadressil pärast seda, kui ühes ringkonnakohtus esitati hagi kohtuniku vastu, kes keelas asja arutamise ajal kasutada sõnu „vägistamine” ja „ohver”.

Chambers ütles, et ei kaeba jumalat kohtusse mitte seepärast, et tal oleks temaga mingi kana kitkuda, vaid selleks, et võidelda võimalike seaduseelnõude vastu, mis võiksid takistada tühiste kohtuasjade esitamist. Ta ütles, et tema hagi on vastuseks teiste osariigi senaatorite seaduseelnõudele, mis püüavad selliste hagide esitamist takistada.

„Konstitutsiooni järgi peavad kohtu uksed olema avatud ning hagi esitamist ei tohi takistada,” ütles Chambers. „Igaüks võib kaevata kohtusse keda ta tahab, isegi jumala.”

Ta rajas jumal kohtusse kaebamise võimalusele, et „kaebealune, kes on kõikjalviibiv, on ka Douglase maakonnas isiklikult kohal”.