Paul Hindemithi vokaaltsüklist “Maria elu” (Das Marienleben)valmis kaks versiooni. 1923 aastal valminud variant langes autori enesekriitika küüsi ja nii valmis kakskümmend viis aastat hiljem, 1948 aastal teose uusversioon.

“Uus versioon on vanaga võrreldes palju meisterlikum eelkõige oma tervikvormilt. Kui vana versioon sai Hindemithilt halvustava hinnangu “üksikute laulude lõtv potpourri”, milles kompositsiooniprotsess oli tuginenud vaid “helilooja muusikalistele instinktidele”, siis uus versioon on dramaturgia, vormi, harmoonia, motiivilis-temaatilise arenduse seisukohalt läbikomponeeritud tervik,” kirjutab Andrus Kallastu “Maria Elu” uusversioonist.

Kell 19.00 esitlevad samas kodumaa kolm raju loomuga poega Andreas W, Chaneldior ja Jürgen Rooste kirjastuses Ji välja antud “Pehme mandumise triloogiat”. Jürgen Rooste raamat “Tavaline Eesti ididoot”, Chaneldiori debüütyuppieromaan “Kontrolli alt väljas” ja Andreas W “Gatlingi kuulipilduja” on juba ovatsioonidega lugejate poolt vastu võetud.

Kõrgeklassilist 1948 aasta “Marienlebeni” versiooni saab kuulamiseks alla laadida siit.

Tekstitäide (:)Kivisildniku tõlkest:

I jeekimi talus

otse vastupidi
mõõganeelajal
polnud kõht lahti

kaks jatagani
ulatusid tema
seljast välja

näidates teed
läbi söögitoru
kus nad ristusid

üks maailmaruumi
ja teine põrna poole
muidugi ajab see närvi

vastik vanamutt
värdjas naabrimutt
milleks ammuda

nagu oleks
hoopis sinul
valus olnud