Festivalil esinevad eesti, soome, islandi, norra, taani, rootsi, inglise, saksa, prantsuse, hispaania, hollandi, itaalia, kreeka, leedu, gruusia, indoneesia, india, austraalia, brasiilia, etioopia, nigeeria, tšiili, iisraeli ja ameerika muusikud — artistid 24 maalt, teatas korraldaja.

Festivali avab nelja kontserdiga eesti noor lauljatar Liisi Koikson, kes tänavu lõpetab Tallinna Georg Otsa nimelise Muusikakooli. Kontserdil esitleb ta oma esimest DVD-d ja läinud aasta lõpul ilmunud uute eesti lugudega heliplaati „Väike järv“. Lauljatar pälvis viimasel Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta jazzartisti ja aasta naisartisti tiitli.

Festivali peaesinejad on nelja Grammyga pärjatud jazzidiiva Dianne Reeves ja power piano trio The Bad Plus USA-st ning Vinicius Cantuaria kvintett Brasiiliast, mis jätkab Antonio Carlos Jobimi muusika parimaid traditsioone.

Võimsalt on Jazzkaarel esindatud Euroopa jazzieliit — Prantsuse parimad saksofonistid-klarnetistid Michel Portal ja Louis Sclavis, Hispaania saksofonistid-flötistid Jorge Pardo ja Jose Louis Gutierrez jt.

Festivali üks märksõnu on noorus. Festivali noorim staar on 16-aastane, kuid juba rohkesti rahvusvahelist tunnustust võitnud itaalia saksofonist Francesco Cafiso. Islandi parimaks lauljaks valitud imehäälne 23-aastane Eivor Palsdottir esineb koos Villu Veski maailmamuusika ansambliga, erilise energiaga esineb mainekate inglise auhindadega pärjatud saksofonist-räppar Soweto Kinch, Norrat esindab hõbehäälne Solveig Slettahjell koos oma Slow Motion Quintetiga. Jazzkaare debüüdi teevad noored lauljad Uku Suviste ja Kadri Voorand, Sofia Rubina ja Chalice on festivalil juba tuntud tegijad.

Maailmamuusikat ja jazzi ühendavad ansamblid Boi Akih (Indoneesia — India-Holland), The Shin (Gruusia), PercaDu (Iisrael), Sanju Sahai ja Fida Hussain Khan (India), Anna- Mari Kähärä orkester jt.

Eesti muusikud annavad festivalil kakskümmend kontserti. Uute kavadega on kuulajate ees Meelis Vind, Bonzo Unelmate orkester, Tõnu Naissoo, Hedvig Hanson, Riho Sibul ja Raivo Tafenau jt.

Jazzkaar kutsub avastama uut muusikat ja uusi kontserdipaiku, kontserdisaale, kirikuid ja klubisid — muusikavalik on mitmekülgne ja kevadiselt värske.

Piletid müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.