Deep Purple alustas tegutsemist juba 1968. aastal.

Bänd sai maailmakuuslaks, kui nende esimene hitt-singel “Hush” koos nende esimese albumiga “Shades of Deep Purple” vallutas Ameerika edetabelid aastal 1968.

Pärast edukat esimest albumit jõudsid ka järgnevad albumid “The Book of Taliesyn” ja “Deep Purple” Ameerika 60ndate lõpus edetabelite tippu.

Juba 70ndatel vahetus bändi koosseis: laulja Rod Evans asemele tuli Ian Gillian ja basskitarristi Nick Simperi vahetas välja Roger Glover.

Uus koosseis pani uued tuuled puhuma nende endi kui ka kuulajate jaoks, nimelt salvestati kaks üksteisest väga erinevat projekti.

Esimene nendest oli tõeline hevirocki album nimega “In Rock”, mille pani kokku Ritchie Blackmore.

Teine album oli kombinatsioon rockist ja klassikast “Concerto for Group and Orchestra” koostöös Londoni kuningliku filharmoonia orkestriga, mis oli kokku pandud Jon Lordi poolt.

Kuigi album “In Rock” ilmus juba 1970. aasta suvel, peetakse seda tänini üheks geniaalseimaks hevirocki albumiks läbi aegade, sest seal kõlavad sellised superhitid nagu “Black Night”, “Speed King” ja “Child In Time”.

Samal ajal tuuritas bänd mööda euroopat ja Ameerikat. Tuuritamise ajal jõuti salvestada ka uus album “Fireball”, mis ilmus 1971 ja mille suurimaks hitiks sai “Strange Kind of Woman”.

Järgmisel albumil “Machine Head” oli maailma populaarseim heavy rocki ballaad “Smoke On The Water”, mille valmimisprotsessi andsid oma panuse kõik bändiliikmed.

Piletid hinnaga alates 595 krooni saabuvad müügile 19. veebruari hommikul kell 10.