“Olin täiesti kindel, et mind kutsuti üritusele kohale selleks, et annaksin üle auhinna just Loitsule. Selleks ma sinna läksingi ju,” kommenteeris Kivisildnik Delfile.

„Rääkisin lava taga muusikutega juttu. Kui kuulsin, kuidas ühele neist mõni aeg tagasi keegi rikkurist produtsent helistanud oli ja nende vinge video „Parima video” nominentide hulgast maha käskis tirida, et tema tädikese video sinna asemele sättida, tundus ikka hapu lugu küll. Tegu on ebainimliku süsteemiga. Mõttetu glamuurne klantsüritus!” rääkis ta.
“Olgem ausad, et Loits pole mitte just vähe teinud,” lisas Kivisildnik.

„Kohtusime Kivisildnikuga EMA proovide käigus lava taga ja plaan, et ta auhinna meile ulatab, tekkiski seal. Sven oli nõus selle just meile andma. Läksime kiirelt mänguga kaasa, sest päris mitu asja oli meie meeled sel päeval mõruks muutnud. Mõtlesime, et kui teised mängivad räpast mängu kulisside taga, siis teeme meie seda avalikult. Võtsime asja paraja annuse huumoriga, kuid siiski piisavalt tõsiselt ja lihvisime plaani viimse detailini,” kommenteeris Loitsu laulja Ahto-Lembetu Lehtmets Delfile.

Seni riukalik tegu ei tulnud seega bändile üllatusena, küll oli see üllatuseks saalisviibijaile. „Meetri pikkuseid nägusi oli lavatagune täis,” muigab Ahto.

Sellega, et võitu väärinuks vaid Loits, ta nõus pole.
„Kõik nominendid väärisid seda ja ka paljud need, keda seal ei mainitudki. Loodan et suutsime oma väikese skandaaliga neile kõigile pisut rohkem tähelepanu pöörata. Päris kindlasti polnud aktsioon Finish Me Offi vastu suunatud, sest pigem leiab nende bändi nimi nüüd meedias märksa rohkem äramainimist,” leiab ta.

Eesti metal-muusika olukorda peab Ahto hetkel aga vägagi heaks. “Ja aina paremaks läheb. Metsatöll ja Must Missa lõikavad loorbereid Soomes ning Loitsul on kohe-kohe ülivingeid uudiseid. Metalist on saamas piiri taga Eesti muusika visiitkaart.”

Loitsu saab aga näha ja kuulda juba 10. aprillil Kinomajas, kus presenteeritakse bändi uut videot. „Kõik, kes soovivad sellest osa saada, saatku kiri aadressile lembetu@loits.org
Hiljemalt suveks üritame välja anda ka uue DVD, millelt leiate peale uue video ka kõik meie juba ilmunud videod, väikese lühifilmi ning palju muud huvitavat. Seoses sellega kuulutaks välja ka fännivideo konkursi, mis lõppeb 30. aprillil. Kõik asjast huvitatud võtku ühendust!

31. mail astub Loits üles Paljassaare rockil.