Pildi sai juurde lugu nimega “Haavad uulitsal”, mis filmiti Matsalu kandis ja mida valmistati laulja Ahto-Lembetu Lehtmetsa sõnul “pööripäevast pööripäevani”.

Neile, kes seni Loitsu muusikat või sõnumit ehk tabanud pole, toob emotsionaalne video selle üsna kindlasti palju lähemale.

„Üritasin tabada bändi ning loo olemust. Video ei jutusta ühte kindlat lugu, vaid on mitmetasandiliselt tõlgendatav, teemadeks eestlus, saatus, elu, surm, sõjad, paratamatus. Visuaalselt keskendusin plaanide selgusele ja lihtsuse võlule. Sisu ning temaatika poolest oli mulle oluline, et video oleks detailideni läbimõeldud, kuid pakuks mitmekordsel vaatamisel piisavalt uut avastamisrõõmu,” seletab video ideed laht rezhissöör Liina Paakspuu.

“Selle video võlu ongi teatud eestlaslik olemus, ebatraditsionaalne aeglane tempo ning efektitsemise puudumine. Video ausus seisneb ka selles, et paljud kaadrilahendused, mida tänapäeval annaks digitaalselt teha, on siin videos lahendatud kõige puhtamal vanakooli filmimeisterlikkuse põhimõttel,” lisas ta.

Video stsenaariumi autoriteks on Liina Paakspuu ja Kerstin “Kessu” Raidma.

Produtsenditööd tegi Ahto-Lembit Lehtmets, operaatori oma Mihkel Soe.

“Haavad uulitsal” kunstnikuks on Kerstin “Kessu” Raidma, montaaž Arian Levin.

Loitsu koduvideokonkurss

Loits kuulutab välja ka koduvideokonkursi.

Pole tähtis, millisele Loitsu loole te videot teha soovite ning ka kunstilisi piiranguid bändi poolt pole. Osaleda võivad kõik ning bänd jagab vajadusel lahkelt ka nõu.

Võitjad valib välja bänd ise ja võidutöö pääseb Loitsu 5. septembril 2008 ilmuvale DVD plaadile.

Täpsemat infot leiad bändi kodulehelt

Konkurss kestab kuni 30. maini 2008. Võitja(d) hõigatakse välja hiljemalt esmaspäeval, 2. juunil 2008.